دوره های آموزش سیسکو دارای پنج سطح و ۸ گرایش هستند .

اولین کورس دوره به نام ccna است و پس از آن دوره های حرفه ای ccna که شامل سه کورس به نام های ، ruter-tshoot-switch است.

حرفه ای ترین دوره cisco دوره ی ccie است که در ایران کمتر از ۱۰۰ نفر به این مدرک دست یافته اند.

پایان انتظار، گامی بلند برای همراه شدن با عصر جدید

انتظارها به پایان رسید و همه در همایش سالانه سیسکو لایو ۲۰۱۹ چشم به دهان مدیر عامل سیسکو یعنی چاک رابینز (Chuck Robbins) دوختند تا ببینند خط و مشی دوره های سیسکو و مدارک آن در آینده چه خواهد بود و نقشه راه پیشین مدارک سیسکو به چه شکل درخواهد آمد. در نهایت در تاریخ June 10th  ۲۰۱۹ (۲۰ خرداد ۱۳۹۸) این خبر اعلام شد که از این پس دوره های سیسکو و همچنین مدارک آن تنها در ۵ مسیر اصلی (به جای ۹ مسیر قبلی) دنبال خواهند شد و هر کدام از این مسیر ها دستخوش تغییرات جدی شده اند. اما این همه ی ماجرا نبود، زیرا سیسکو از یک مسیر جدید دیگری نیز رونمایی کرد؛ مسیر ای تحت عنوان DevNet! دوره هایی که گفته می شود سیسکو با افزودن آن قصد دارد تا پای برنامه نویسی را به زیرساخت های شبکه نیز باز کند.

تصویری از چاک رابینز :

مراحل آموزش سیسکو

همان‌طور که قبلا هم گفته شد، شرکت سیسکو بزرگ‌ترین و معتبرترین شرکت در حوزه شبکه‌های کامپیوتری است. این شرکت دوره‌های مختلفی را در زمینه‌های مختلف شبکه برگزار می‌کند تا متخصصان شبکه بیشتر با اصول طراحی و کار با تجهیزات آشنا شوند. همچنین پس از پایان دوره آموزش سیسکو و برگزاری آزمون، مدرک بین‌المللی را به دانش‌آموختگان این دوره‌ها ارائه می‌کند تا صحت و کارآزمودگی آن‌ها مشخص باشد.
در کشور ایران به دلیل تحریم از سوی آمریکا، تنها می‌توانید در دوره‌های آموزشی شرکت کنید و برای دریافت مدرک باید به کشورهایی مانند دبی بروید و پس از قبولی در آزمون، مدرک سیسکو را از همان کشور اخذ کنید.
دوره های سیسکو به ترتیب شامل سطح Associate نظیر CCNA و CCDA، سطح Professional نظیر CCNP، CCSP و CCDP و سطح Expert نظیر CCDE و CCIE هستند.

دوره CCNA

این دوره مربوط به عیب‌یابی شبکه‌های کامپیوتری و راه‌اندازی ساختاربندی نگهداری در بستر سخت افزاری است. در آموزش کامل ccna با مدل‌سازی فیزیکی شبکه، تنظیم، راه‌اندازی و محافظت روترها و سوئیچ‌های کمپانی سیسکو آشنا خواهید شد.

دوره حرفه ای CCNP

افرادی که به آموزش سیسکو علاقه دارند، می‌توانند پس از آموزش گام به گام ccna وارد سه دوره حرفه‌ای CCNP شوند. این دوره‌ها شامل موارد زیر است.

Route

در این دوره بیشتر با مباحث سیسکو در عرصه مدیریت روترهای سیسکو آشنا خواهید شد.

Switch

این مبحث در خصوص راه‌اندازی و مدیریت سوئیچ‌های سیسکو است.

Tshoot

با شرکت در این دوره با عیب‌یابی تجهیزات و شبکه‌های مبتنی بر Device ‌ها آشنا خواهید شد.

دوره تخصصی CCIE

بالاترین گواهینامه ارائه شده توسط سیسکو، دوره تخصصی CCIE است. اگر می‌خواهید در حرفه خود بسیار پیشرفت کنید و قدرتمند شوید، باید این گواهینامه را دریافت کنید. این مدرک یکی از معتبرترین و بهترین گواهینامه‌های شبکه است که تمام کشورها آن‌ را قبول می‌کنند. این دوره گرایش‌های زیر را شامل می‌شود که پرطرفدارترین و دوست‌داشتنی‌ترین گرایش CCIE، CCIE Routing and Switching است.

  • CCIE Routing and Switching
  • CCIE Security
  • CCIE Voice
  • CCIE Service Provider
  • CCIE Service provider operation
  • CCIE Storage
  • CCIE Wireless

متخصص سیسکو چه کاری انجام می‌دهد؟

پس از اینکه در دوره آموزش سیسکو شرکت کردید، باید از عملکرد مناسب شبکه‌ها اطمینان پیدا کنید. برای این منظور باید برنامه، زیرساخت و مدیریت آن‌ها را بررسی کنید. یک مهندس شبکه باید به‌عنوان مسئول IT شرکت، به مستقر کردن سیستم‌های مختلف در سازمان بپردازد. ادمین‌ها و تکنسین‌ها وظیفه دارند سیستم‌های درون شبکه را عیب‌یابی کنند و وظیفه مهندسان خیلی بیشتر از این چیزها است. آن‌ها باید به طراحی شبکه و بهبود آن بپردازند.
البته سازمان‌های مختلف باتوجه‌به اهدافشان انتظارات متفاوتی از کارشناسان شبکه خود دارند. فعالیت‎های این افراد از پیاده‌سازی و ایجاد شبکه تا عیب‌یابی، بهبود و گسترش آن متفاوت است. پیاده‌سازی شبکه‌های کامپیوتری به شکل بیسیم یا سیمی انجام می‌شود. همچنین باید در راستای طراحی و یا بهینه‌سازی یک شبکه تحقیق و بررسی زیادی صورت بگیرد تا یکپارچه‌سازی با فناوری‌های قابل اجرا انجام شود.

بازار کار متخصص سیسکو

برای یک کارشناس شبکه و باتوجه‌به نوع شرکت، فناوری‌ها و صنعت موجود می‌تواند شغل‌های مختلفی داشته باشد. در ادامه بازار کار این مهندسان را نام می‌بریم تا بدانید پس از آموزش سیسکو، چه بازار کاری پیش روی شما است.

  • معمار راه‌حل‌های شبکه Network Solutions Architect))
  • مدیر شبکه (Network Manager)
  • متخصص شبکه Network Specialist))
  • تکنسین شبکه (Network Technician)
  • مهندس شبکه Network Engineer))
  • تحلیل‌گر شبکه Network Analyst))
  • ادمین شبکه Network Administrator) )

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *