مایکروسافت وان نوت چیست؟
مایکروسافت واننت (به انگلیسی: Microsoft OneNote) نرمافزار یادداشت برداری مجموعهٔ مایکروسافت آفیس است که اولین بار به همراه مایکروسافت آفیس ۲۰۰۳ ارائه شد.
برنامه واننت، مکانی است برای جمعآوری، تنظیم، جستجو و به اشتراک گذاشتن اطلاعات مورد نیاز فرد. انواع مختلف یادداشتها در دفترچهها، فصلها و صفحات واننوت قابل ذخیره است. این نرمافزار میتواند به عنوان دفترچه یادداشت شخصی فرد برای جلوگیری از فراموشی عمل کند.
آشنایی با واننوت
برنامه واننوت را میتوان یک نسخه الکترونیکی از دفترچههای یادداشت کاغذی معمول دانست.
تاریخچه برنامه واننوت
برنامه واننوت در سال ۲۰۰۳ میلادی به صورت یک برنامه جدای از آفیس ۲۰۰۳ نصب میشد و البته کارایی آن کمتر از وان نوت فعلی بود. به مرور که کاربران واننوت پیشنهادهای خود را جهت رفع کاستیهای آن به مایکروسافت دادند و افزونههای مختلفی برای آن نوشته شد، مایکروسافت نسخه جدید آن را در نسخه ۲۰۰۷ آفیس قرار داد.
مزایای وان نوت
۱. وان نوت همکاری به صورت real-time را امکانپذیر میسازد
از آنجایی که مایکروسافت ۳۶۵ مبتنی بر فضای ابری است، با اشتراک یک فایل وان نوت میتوانید به صورت real-time با افراد دیگر همکاری کنید. نوت بوکهای این برنامه میتوانند برای ویرایش یا مشاهده به اشتراک گذاشته شوند. به علاوه، از طریق تب history میتوانید تغییرات انجام شده در یک فایل را مشاهده کرده و نسخههای مختلف آن را بازیابی کنید.
۲. وان نوت، از اطلاعات حساس محافظت میکند
برای حفاظت از اطلاعات قسمتهای مشخصی در OneNote، میتوانید از پسورد استفاده کنید.
بهعلاوه این برنامه از رمزنگاری ۳DES هم برای حافظت از اطلاعات شما استفاده میکند. اگر از وان نوت برای مدت زمان مشخصی استفاده نشود، به صورت خودکار قسمتهای دارای پسورد را قفل میکند تا از امنیت آنها مطمئن شود.
۳. حتی در زمان حرکت هم با OneNote میتوانید اطلاعات و ایدههای خود را ثبت کنید
وان نوت برای استفاده در همهی دستگاهها طراحی شده است و روی تمامی سیستم عاملهای اصلی مثل iOS و اندروید هم پشتیبانی میشود.
پس با همگامسازی وان نوت روی تمامی دستگاههای خود، میتوانید در هر جایی که هستید به نوشتههای خود دسترسی پیدا کرده و حتی یادداشتهای جدید بنویسید. OneNote دست نوشتههای شما را هم اسکن کرده و به متن تبدیل میکند.
۴. میتوانید به یادداشتهای خود عکس، فیلم و صدا اضافه کنید
علاوه بر نوشتن یادداشت و اضافه کردن عکس و رسانههای دیگر، با استفاده از OneNote میتوانید به صورت مستقیم در نوت بوک خود صدا و ویدیو ضبط کنید. این ویژگی برای مستندسازی جلسات و اشتراکگذاری آن با همکاران بسیار کاربردی است.
۵. OneNote میتواند با سایر نرمافزارها یکپارچه و سازگار شود
یکی از نکات مثبت برنامههای آفیس ۳۶۵ سازگاری و یکپارچگی آنها با یکدیگر است. برای مثال وان نوت میتواند با Outlook سازگار شود. با این کار شما میتوانید اطلاعات خود را به صورت مستقیم از ایمیل به وان نوت ارسال کرده یا این که یادداشتها را مستقیماً از وان نوت ایمیل کنید.
اما سازگاری و هماهنگی این نرمافزار همینجا به پایان نمیرسد، شما میتوانید برای افزایش مشخصه و عملکرد وان نوت، پلاگینهای مختلفی مثل Zapier نصب کنید. این پلاگین وان نوت را به برنامههای Salesforce، Trello و Slack متصل میکند و باعث میشود تمامی آنها هماهنگ با هم کار کنند.
۶. سازگاری با برنامه Sticky Notes
یکی از ویژگیهای وان نوت که میتواند توجه کاربران زیادی را به خود جلب کند، سازگاری این برنامه با Sticky Notes است. Sticky Notes برنامهی داخلی ویندوز ۱۰ است که امکان ساخت یادداشتهای مجازی را که میتوانند در هرجای نمایشگر قرار بگیرند، در اختیار کاربر قرار میدهد.
از دیگر قابلیتهای Sticky Notes میتوان به امکان نوشتن یادداشتهای سریع، لیست کارهای روزانه، پیست کردن لینکها و شماره تلفنهای مختلف و ذخیرهی قسمتهایی از یک متن که باید بخاطر بسپارید، اشاره کرد. این برنامه با وان نوت سازگار است و امکان sync کردن یادداشتها با سایر دستگاههای شما هم در آن وجود دارد.
۷. وجود قالبهای مختلف برای سازماندهی یادداشتها
یکی از بهترین و کاربردیترین ویژگیهای وان نوت، امکان ساخت قالبهای مختلف برای یادداشتهای گوناگون است. استفاده از یک قالب مشخص برای یک پروژه، باعث منظمتر شدن یادداشتهای شما شده و دسترسی به آنها را راحتتر میکند.
۸. تگهای سفارشی
سیستم خاص نرم افزار وان نوت، با ارائهی قسمتهای مختلفی مثل نوت بوک، بخش و صفحات معمولی به دستهبندی و مدیریت یادداشتهای شما کمک میکند. اما باید بدانید که امکان مدیریت دقیقتر یادداشتها با استفاده از تگهای سفارشی هم وجود دارد.
تگهای این نرمافزار با مارکرهای بصری ویژه خود به شناسایی نوع اطلاعات موجود در متنهای نوت بوکها و بخشهای مختلف کمک میکند. وان نوت، تگهای پیشفرض زیادی دارد؛ ولی امکان ساخت انواع سفارشی هم در آن وجود دارد.
۹. لینکهای داخلی
یکی از قدرتمندترین ویژگیهای وان نوت، امکان مرتبط کردن یادداشتهای مختلف به یکدیگر با استفاده از لینکهای داخلی است. برای این کار، متن یا پاراگراف مورد نظر خود را هایلایت کرده و روی آن کلیک راست کنید. بعد از آن، گزینهی Link to Pages یا Copy Link to Paragraph را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، به صفحهی دیگری بروید و لینک خود را در باکس link dialog وارد کنید. یا اینکه این عبارت را تایپ کنید: [[, اسم دقیق صفحه مورد نظر, و بعد ]].
۱۰. تاریخچهی تغییرات
بعد از اعمال هرگونه تغییری در یادداشتها، وان نوت نسخههای قبلی را نگه میدارد؛ بنابراین اگر یکی از یادداشتهای خود را به صورت تصادفی پاک کردید، میتوانید از طریق تاریخچهی موجود، آن را بازگردانی کنید.
در وان نوت ۲۰۱۶ به تب History بروید و روی Page Versions کلیک کنید. در نوار پیمایش صفحه، کلیهی تغییرات اعمال شده به همراه تاریخ قرار گرفته است. بعد از انتخاب یادداشت مورد نظر خود، روی آن کلیک راست کرده و گزینهی Restore Version را انتخاب کنید.
نکته: تاریخچهی تغییرات، حافظه نرم افزار وان نوت را اشغال میکند؛ پس در صورت لزوم میتوانید تاریخچهی تغییرات را پاک کرده یا اینکه در هر نوت بوک آن را غیرفعال کنید.
۱۱. امکان ترجمه متن یا کل صفحه
برای استفاده از این قابلیت، نرم افزار وان نوت را باز کرده و پاراگراف مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از آن، روی پاراگراف کلیک راست کرده و گزینهی Translate را انتخاب کنید.
برای ترجمهی کل صفحه، به تب View رفته و Translate > Page را انتخاب کنید. در نهایت، یک پنل جانبی با زبان مادری شما در بالا نمایش داده میشود. از منو کشویی، زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. با ترجمه کل صفحه، یک نسخهی جدید ترجمه شده از آن ایجاد میشود.
۱۲. حل معادلات ریاضی
اگر برای حل تکالیف ریاضی خود به کمک نیاز دارید، میتوانید روی دستیار ریاضی داخلی وان نوت حساب کنید! البته در صورتی میتوانید از این مشخصه نرم افزار وان نوت استفاده کنید که اشتراک Office 365 داشته باشید.
۱. در تب Draw، معادله مورد نظر خود را تایپ کنید.
۲. از ابزار Lasso Select برای کشیدن دایره در اطراف معادله استفاده کنید.
۳. بعد از آن، با انتخاب Math، پنجره Math Assistant باز میشود.
۴. برای حل معادله، روی باکس Select an action کلیک کرده و یک عمل را انتخاب کنید.
۵. راه حل را بررسی کرده و برای فهمیدن جزئیات آن روی Show steps کلیک کنید.
مشخصات OneNote
فضای آزاد: ۵GB
ماکسیمم آپلود فایل: ۱۰۰MB
Web Clipper: دارد
Web App: دارد
Mac App: دارد
Windows App: دارد
Android App: دارد
iOS App: دارد
OCR: دارد
پشتیبانی Sketching: دارد
Email Forwarding: دارد
اسکن: دارد
یادداشت نوشتن در PDF: دارد
معایب وان نوت چیست؟
بهطورکل، معایب وان نوت بسیار کم است. سه عیب اصلی این برنامه عبارتاند از:
۱. قابلیت جستجو بین یادداشتها محدود است
در حالی که در اسناد باز میتوانید کلمات کلیدی را جستجو کنید، توانایی برچسب گذاری (tagging) محدود است.
۲. اضافه کردن اسناد ایجاد شده در برنامههای دیگر به آن دشوار است
بعضی از کاربران مک، در ذخیره یا اضافه کردن یک سند به وان نوت مشکل داشتند، حتی زمانی که این سند با استفاده از سایر محصولات مایکروسافت ایجاد شده بود.
۳. افراد تازه کار در استفاده از برنامههای مایکروسافت ۳۶۵، کار کردن با OneNote را دشوار توصیف کردند
اگر تاکنون از برنامههای مایکروسافت ۳۶۵ استفاده نکردهاید، باید بدانید که کار کردن با آنها برای اولین بار میتواند گیج کننده و تا حدودی دشوار باشد.
وان نوت، میتواند برای تمامی افرادی که به دنبال سازمان دهی ایدهها و کارهایشان هستند، راه حل فوقالعادهای باشد. این برنامه، تمامی نیازهای شما در یک محیط آموزشی، حرفهای و حتی شخصی را برآورده میکند.
بدون دیدگاه